DR logga liten med luft

Vanliga frågor

Passar Dinghy Rings bara till segelbåtar?
– Dinghy Rings passar till de flesta motor- och segelbåtar. Dinghy Rings finns i tre versioner, SLIM för smal badbrygga, BOLD för bred badbrygga och FLEX som är en löstagbar universalmodell som hängs i pushpit.

Hur stor kan gummijollen vara?
– Dingh Rings är konstruerad för mindre gummijollar upp till 3 meter, med en maxvikt på 60 kg. Gummijollen kan ha ett C/C-mått mellan pontonerna på 97-127 cm. Det motsvarar en totalbredd mellan 130-170 cm.
Se exempel på gummibåtar längre ner på denna sida.

Kan jag ha motorn monterad på jollen?
– I de flesta fall kan jollemotorn behållas på i upprest läge från 30-85 grader. Om jollen reses mer än 85 grader ska motorn tas bort. Observera att en 4-taktsmotor inte ska tippas åt fel håll. Följ anvisningarna. Max totalvikt för båt inklusive motor är 60 kg.

Behöver något limmas eller monteras på gummijollen?
– Nej, Dinghy Rings fixerar jollen med hjälp av gummibåtens konformade pontonändar. I de fall gummijollen har platta pontonändar behöver dock jollen kopletteras med pontoon LINK som limmas på gummijollen.

Min gummijolle har platta ändar, passar Dinghy Rings?
– Dinghy Rings passar framför allt gummibåtar med konformade pontonändar. Många gummibåtar på marknaden under 3 meter har konformade ändar för att underlätta planing. Gummibåtar med platta pontonändar kan anpassas genom att pontoon LINK monteras och styr pontonerna rätt i ringarna.

Kan jollen stå i Dinghy Rings när båten seglas eller körs?
– Dinghy Rings SLIM är tänkt att i första hand användas när fritidsbåten ligger stilla i hamn. Beroende på hur högt ringarna monteras och hur bred fritidsbåten är i aktern, kan det fungera att ha jollen upprest 20-45 grader när båten körs. Detta måste testas enskilt på varje båt.
Dinghy Rings BOLD och FLEX fungerar utmärkt under gång. BOLD är testad för att fungera i 25-30 knop, med gummibåten lyft 45 grader.
Om jollen blockerar räddningsstegen ska en alternativ räddningsstege förberedas. Jollen ska också surras så att den snabbt kan fällas och fungera som livbåt.

Tar gummijollen skada av att stå i ringarna?
– Nej, ringarna gör att belastningen fördelas jämnt över de båda pontonerna. Förutsatt att ringarna inte skadats eller att det inte hamnat något vasst mellan ring och ponton är Dinghy Rings skonsam mot jollen. Men UV-ljus och smutsigt nedfall sliter alltid på en gummibåt som förvaras utomhus.
Det är viktigt att kontrollera lufttrycket i gummijollen. En gummibåt som tappar trycket belastas fel och kan skadas vid långvarig förvaring.

Blockerar jollen badstegen?
– Ja, på mindre badbryggor hamnar jollen oftast där badstegen finns. Det är oundvikligt. Vid bad fälls jollen enkelt ner och flyttas åt sidan. Vid färd ska en alternativ räddningsstege finnas.

Varför inte bara lyfta upp gummijollen på badbryggan och surra fast den?
– Jo, i vissa fall kan detta fungera. Men det sliter mer på både badbrygga och gummijolle. Sedan ser det inte lika snyggt ut heller. Först och främst är dock Dinghy Rings en fråga om bekvämlighet.

Jag tycker Dinghy Rings är dyr, en billig gummijolle kostar ju 5 000 kr?
– Dinghy Rings är tillverkade för att hålla länge och vi lämnar 10 års garanti. Förmodligen behöver gummibåten bytas ut flera gånger innan Dinghy Rings slitits ut. Slår man ut kostnaden på tio år motsvarar årskostnaden för Dinghy Rings två dygnsavgifter i en gästhamn. Dessutom är Dinghy Rings unik på marknaden med en patentsökt funktion/konstruktion.

Mina ringar gnisslar lite när jag reser upp gummijollen, ska det vara så?
– Konstruktionen kan medföra ett visst friktionsljud. Inför varje säsong kan ett lager teflon med fördel sprayas på tapparna som går in i fyrkantsröret. Torka bort allt överflöd så att tapparna inte kladdar.

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss!

90 dagars öppet köp

För att du som kund ska känna dig trygg med ditt köp erbjuder vi 90 dagars öppet köp vid köp i vår webbutik. På så sätt kan du i lugn och ro försiktigt testa att produkten passar på din båt. Om du inte är nöjd med funktionen eller produkten som helhet, återlämnar du Dinghy Rings inom 90 dagar och får pengarna tillbaka.

Om du önskar returnera produkten är det viktigt att den är komplett och oskadd i sin originalförpackning samt att du kan visa originalkvittot.
Vid retur, kontakta oss först. Kunden står för returfrakten.

10 års garanti

Dinghy Rings håller en hög kvalitet. Därför lämnar vi 10 års garanti. Garantin omfattar materialfel, funktionsfel och produktionsfel, förutsatt att produkten monterats rätt och använts enligt instruktionen.

OBS. Repor och färgförändringar kan efter användning förekomma i det rostfria materialet på grund av naturligt slitage, särskilt kring den tapp som roterar. I vissa fall även lätt oxidering vid repor. Detta omfattas inte av garantin.

Garanti gäller inte vid Force Majeure, det vill säga skada i samband med oväntade eller oförutsägbara händelser.
Ej heller vid skador som uppkommit på grund av exempelvis överbelastning, felaktig användning, felaktigt montage eller bristande underhåll.

Garantier gäller från inköpsdagen. Originalkvittot måste kunna uppvisas för att garantin ska gälla. Vi följer konsumentköplagens regler.

EXEMPEL PÅ PASSANDE GUMMIJOLLAR

Konformade pontonändar krävs för stabilitet. Vid platta pontonändar krävs extra puckar för att hålla pontonerna i ringarna.
Rekommenderad maxvikt 50 kg.
C/C mellan pontonerna 97-127 cm. C/C pontoner = totalbredd – pontondiameter.

Plastimo P240LJ
Plastimo P200SH
Plastimo P220SH
Plastimo P240SH
Plastimo P270SH
Plastimo MS-310/1 RIB
Plastimo P240KH
Plastimo P270KH
Plastimo P310HA

Aquasmart 2,4K
Aquasmart 2,7VH
Aquasmart Pro 2,7 Air

7OC uppblåsbar durk 277
7OC aluminium durk 277

Balder Junior 230AL
Balder Junior 230AIR

Grand Silver Line S250
Grand Silver Line S275
Grand Elf E270
Grand Elf E300
Grand Corvette C240 /C240A
Grand Corvette C270 /C270A
Grand Corvette C300 /C300A
Grand Corvette C330 /C330A

Selva T 220 WF
Selva T 230 RL
Selva T 230 VIB
Selva T 270 VIB
Selva T 320 VIB
Selva T 350 VIB
Selva T 225 V
Selva T 255 V
Selva T 285 V

Outl1 Speed A Gummibåt 230 Aluminiumdurk
Outl1 Speed A Gummibåt 270 Aluminiumdurk

Brig Dingo 265S
Brig Dingo 285S
Brig Dingo 265W
Brig Dingo 285W
Brig Dingo 300W
Brig Baltic 265W
Brig Baltic 310W

Bestway 230
Bestway 270

Nautic 230
Nautic 270

Great White IF200
Great White IF230
Great White IF270
Great White IF300 Airmat

Solar SL-310
Solar SL-330
Solar SL 350
Solar 310
Solar 330
Solar 350

Cheyenne V300

Achilles LS2-RU
Achilles LS4-RU
Achilles LEX-77
Achilles LEX-88
Achilles LEX-96

Seago ECO 230
Seago ECO 260
Seago Ranger 240
Seago Ranger 270
Seago Ranger 290
Seago Ranger 320

Triton RD-270

Dinghy Rings Sweden AB

Dinghy Rings Sweden AB marknadsför och säljer det egenutvecklade båttillbehöret Dinghy Rings, som möjliggör förvaring av en uppblåst gummijolle bakom en fritidsbåt utan tunga lyft, på ett smart och elegant sätt.

Dinghy Rings Sweden AB vill påverka samhället till det bättre, ur såväl ett ekonomiskt, miljömässigt som socialt perspektiv. Som ett steg i den riktningen har vi valt tillverkning i Sverige. Vi strävar efter att vara bäst på det vi gör och tar ytterst gärna emot synpunkter och tankar från kunder och samarbetsparter.

Kontakt

Telefon 010-164 04 00
(Telefontid månd-fred 10-16)
E-post info@dinghyrings.se

Dinghy Rings Sweden AB
Lingonvägen 4
192 48 Sollentuna